oj då?

oj d?
When you're finished with the surgery
I really hope that you will turn to me
and tell me all about the fun you had
when you were cutting up

Nanna-söting i telefonen *hjärta*.
Jag har ont i huvudet efter att ha suttit
med en idiot-rapport om ingenting i en
bra stund nu. Hade velat gått ut, men
Lajnizen bangade för hon hade prov
imorgon.


Det är inte många dagar kvar av det
här nu, det känns skönt.
Snart är det sommar och Roger.
Väldigt snart är det Roger. Han är bara
timmar bort, den här gången.Jag ger mig för hunger och huvudvärk
- Det bär av ner till Nanna en sväng.

Wake up call

Wake up call
Nu är det banne mig så, att man
får ta sig på näsan och säga "tut"
mest hela tiden denna veckan.

Men det är rätt lugnt. Jag vet ju vad
som väntar mig när veckan är slut.
 RogerRogerRogerRogerRoger

Kom hem sent idag, efter en dag
innehållande en massa jobbiga
och bra grejer. Fick reda på lite
betyg och sprang idiot-slingan.
Sjöng lite på eftermiddagen, men
det gick väl sådär. Gillar inte Erik
Gadd något vidare, och stämman
är knepig.
Söt-hunden (grannens)

Gjorde mig en smoothie och satte mig här. Är trött som en gnu. Tittade på mobilen, hade ett missat samtal från Emelie. Vad kan hon vilja mig? Har inte fått tag i tösen ännu, så jag chansar på att det inte var extrem-viktigt.
Åh, på tal om att ringa förresten. Det här går ju inte. Har försökt få tag i en viss Ingrid P som är anställd på Katarinagården i Torbjörntorp, nu i flera dagar. Människan jobbar ju inte på normala tider!

Nej men. Trevligt balkong-samtal med Juhänna. Nu ska jag gå över och titta på resultatet av inflyttandet av möbler i lägenheten och dricka te. (Bäst att jag tar med mig te, om det röda skulle smaka kasst, haha)

Funktioner tillbaka!

Hej juhänna! *vinkar och skriker* - Vi är nu officielt grannar. Ja, det blev vi ungefär igår, när juhänna officielt hade flyttat in. Detta gjorde hon genom att koppla i sin cd-spelare och rota fram en rammenstein-cd som hon drog igång på hög volym. Stod och pratade med henne precis innan jag satte mig här. Eller, pratade och pratade förresten. Jag satt i mitt fönster och halv-skrek, och hon stod på sin balkong (ett ord som T9 på min mobil inte kan stava till) och skrek tillbaka.


Tänkte slänga in den omtalade bilden på kotten som vi träffade på under vår foto-safari häromdagen, nu när - håll i er - Min blogg fungerar igen! Here it goes.

kottepowerIdag har jag och mamma köpt kuddar och bröd. (?). Jag fick en såndär mysig kudde som är trevlig för nacken (tror jag), och två röda, fina. Jag har slitet i trädgården med far min också. Sågat och mätt och så där. Det blev ett golv. Och en pool. En jävel till pool, till och med. Jag blev smuttsig.

Var nere hos Nanna förut, lämnade plattång och blev påmind om hur lycklig barndom jag hade (av Madeliene). Hade hittat kort som jag tog med mig ner och visade. Eller, "hittat" var kanske inte rätt ord när det var kort vi precis framkallat.
Ja, det var väl på tiden, kan man tycka, att vi skulle framkalla alla våra 23 film-rullar som vi samlat på oss i vårat lilla kylskåp de senaste...ja, vad kan det ha varit? Det fanns med kort från när vi bodde i Vartofta. Jag vill ha för att jag var 9 månader när vi flyttade in till stan. Så.. Ja, ni kanske förstår själva? SÅ, just exat snabba är mina föräldrar när det gäller det mesta. Bara titta på min brors rum: det tog honom 8 år att få ett.
Satte mig förut idag och skulle börja rensa igenom korten och få in mina kort i ett foto-album, men gav upp efter en halvtimmes hårt slit och trallade ner till Nanna.

Jag lämnade plattången och kom upp med... *trumvirvel*: Maroon 5 - It won't be soon before long. Som jag har längtat! Och jag är inte så besviken på skivan som jag trodde att jag skulle vara. Jag är mer positivt överraskad.

En annan låt som har gått varmt idag är Three Doors Down - "When I'm gone". Hittade den på någon gammal skiva i morses.


Har inte varit lite bort och fram de senaste dagarna; I Torsdags var det klassfest på berget med grill, citron-ätning och barr-plockning ("Vart är skogen?" haha, Bra Erik) och slutligen sång till Bidéns gitarr-spel under ett tak i skydd från regnet. Kom hem sent och luktade rökt mat.

Bilder från detta finns hos Marty & Malin (som befinner sig på mina länkar -> se 24 Maj)

Igår var hela klassen (minus en skolkare eller två) på studiebesök i Mariestad. Först på Mariestads pappersbruk där det mest var.. tråkigt? mhm, rätt ord tror jag. Vi såg mycket papper iallafall, och sen fick vi ju fin-fina presenter när vi skulle gå (ett paket Lambi toalettpapper, hahaha). Det sistnämnda var kanske inte överdrivet smart att lägga i händerna på vår klass..
Natur-pojkarna blev glada: "WOW, det har är precis som Sagan om ringen, fast med papper!"
Vi fortsatte till Electrolux där vi mest strövade runt i kylskåps-fabriken och tyckte att vår guide var mysig. På hemvägen var det ta-mig-tusan krig. Med Lambi. Mellan.. Elias och Alex tror jag, men det var en hel del kastande åt Emma och Marias håll också, fast det var bara för att Maria var så lätt att träffa, och så fruktansvärt dålig på att kasta tillbaka. Jag tror att hon träffade taket i bussen som bäst. (grattis Maria!).

Det slutade med att Alex började blöda näseblod (säger man kanske "näs-blod?) och att Zana kläckte en kommentar som satte alla Naturare i schock. Jag trodde de skulle tåla mer än så, men nej.

Bilder från detta finns hos Malin (samma där -> 25 Maj)Det är Lördag. Men jag är inte på humör till något särskilt. Jag är glad över att det är Lördag bara. Då är det bara 7 dagar kvar tills Roger kommer hem. Men innan dess ska jag hinna med 2 prov och en inlämning + 2 läxförhör. USCHUSCHUSCH! Men det är lugnt. Jag tar det då. Jag orkar inte tänka nu riktigt. Det är mysigt att jag inte är stressad, utan mest bara.. ÄR. Jag är, och jag är, och jag är.


moulin

*öppnar kylskåpet för att ta ut mjölken. Upptäcker att den vanliga mjölken är slut, så tar fram den laktosfria istället*

Juhänna: "Jaha..Är du Laktos-in-sexuell?"

Juhänna fyllde år igår då. Vi åt Pannkakor och glass med popcorn samtidigt som vi såg på Moulin Rouge, sedan gick vi ut på en galen foto-safari strax utanför huset. Vi träffade en igelkott som mer än gärna poserade framför kameran. Det hann inte gå en lång stund innan jag hade lyckats blöta ner mina byxor genom att klättra i en massa nät, såpass mycket att jag inte vill ha dem på mig längre.
Med tanke på hur nära hemmet vi var, gick jag in och bytte byxor. Olyckligtvis tog jag ett par väldigt tajta jeans, som sprack upp över hela insidan på benet efter ca 10 minuter. Jaja, jag är inte bitter, så att säga. Faktum är, att denna veckan har jag varit på ett godare humör än på länge, och på något vänster känns det som om en sten har lyfts ifrån bröstet på mig.

Har du någonsin haft en dagbok? Inte en allmän blogg utan, ja. En dagbok. Ingen vet vad som står i den, bara du. Jag har, har alltid haft. Någon tröst måste man få ha i vår värld när det känns..Ja, hur känns det? Bra, dåligt, trött, ledsamt, ensamt, förvirrat, överlyckligt, panikslaget, kärleksfullt, ömt, skadat, livat, trasigt, lyckat, glömskt, nytt, fantastiskt, besviket, spralligt, nervöst, tankspritt, dumt, galet, ansträngande, frustrarande, irriterande, underbart, längtansfullt, skönt, viktigt, lättande..Jag kan hålla på i en evighet, men det tjänar ingenting till.
Jag vet vart jag har min bok. Han finns 28 mil bort, och har förmodligen sjukt långt hår just nu, som jag bara vill dra mina fingrar igenom. 10 dagar till, sen jävlar.

Du är min bok.


----------------------


Friluftsdag, och vi var inte på g för att anstränga oss. Jag, Bidén och Erik cyklade till Willy's och inhandlade en vetelängd samt en flädercider, och trampade sedan vidare ut till kolonin, där vi tog en fika för att sedan somna i solen (Okej, jag och Bidén kanske inte gjore det, men ändå). Vi cyklade tillbaka till stan och jag var hemma redan vid halv 12. Det var en sjukt bra start på dagen. Drog på mig en stor t-shirt och ett par leggins - förmodligen det skönaste plagget jag vet - och satte mig i en fåtölj ute i trädgården med en bok. Tyvärr blåser det som katten där, så efter att ha läst ut bokens sista 100 sidor gick jag in igen, till värmen. Satt en stund och tittade på mina igelkotts-bilder och tyckte om dom. Pappa kom hem och håller på med mat - jag är hungrig. Ska hitta något vettigare än datorn att fördriva min tid med nu, bror min vill spela dator-spel.

pimp

pimp
Jag vaknade med en röd stämpel på handen och trodde
att det var söndag idag. Låg kvar och drog mig i sängen i nån timme, innan jag släpade mig upp. Det tog emot idag, att göra det (- Jag vill vakna bredvid bra människor -). Trallade upp till centrum med far för att köpa en blomma till faster fadderullan som fyller år. Kom hem med en silver/lila-färgad historia som nog ska duga bra.
Satte mig här, slog på musik, och kom fram till att min fina blogg som jag just nu skriver på har ballat ur totalt. Jag kan ju inte lägga in bilder normalt. Bara titta på de senaste 3 inläggen, c'est horrible!


Du stryker fingrarna
lätt mot min kind


Anledningen till den röda stämpeln var den omtalade lokatt-spelningen igår kväll. Alltså.. jag vet inte riktigt vad jag ska säga/tycka. Det var ju.. speciellt? "Vi måste stå emot Reinfeldt bla bla bla.. " var väl ungefär spelningens startskott. Och lokalen sen då..kyla! Vi frös hela kvällen.


Jag trycker läpparna
lätt mot din hals


Carin, Sandra, Matilda, Linda, Carro och LILA lättade å andra sidan upp under kvällen, så jag ska inte säga något. Det var mysigt. Gillar trubadur-killen som fixade en flower-power-stämning med några sköna covers, som visserligen påminde mig om tusen ögonblick och högg, men som ändå räddade kvällen på ett snyggt sätt. Raggade upp Juhänna i samma veva - det var inte igår. Men det är det iochförsig aldrig när det gäller oss två.


Dom små små orden är svåra ord

ladola

r?

Jag fick en bild förut (inte den här ovan), som högg. Den går varmt på den här datorn..Insåg att jag är sjukt långt bort, i både tid och avstånd, från där jag helst vill vara. Det är kass.

Insåg också att allt-vad-heter-teknik faller samman runt mig precis hela tiden. Jag och datorer är ingen bra kombination.

Och nu blev jag trött. kom på mig själv att hoppas på en telefon-mitt-i-natten-väckning. Jag tror inte på den nu å andra sidan, det är ju främmat på besök och grejer i den delen av världen.

Nej, halmhundar, playa-del-folie och jordgubbar kan ta knäcken på en totalt. Jag citerar min framtida granne Juhänna:
"Pusshej banan-kalsegog!"

glada tisdagar

I know the distance is a factor
but I stretch as often as I can
my goal's to reach your hands any day now

Maria Mena är förmodligen min största musik-drog just nu. Tack vare Nanna, tack tack.
Idag är en glad-tisdag. Började dagen med en kaffe i kafeterian med Elina innan lektionen började, och fortsatte med ett oförberett prov i franska. "Helvete...!" var ungefär det första jag tänkte (jag avskyr franska), men sedan tog jag mig helt enkelt på nästippen och mumlade "tut" och tog mig igenom det provet också. Kände mig ambitiös för första gången på länge att faktiskt göra någonting. Vi hade bara 2 lektioner sen, men ändå.
Kom hem och var på lika gott humör, tog mig en promenad med lillebror ner till affären. Rev mig på en Ica-kasse på vägen hem (va?).

Klippte lugg häromdagen då. Kände mig lite som en "wannabe-Hillary-Duff-hej-glitter-tjej" (uscchhh!) en stund där, men ändrade mig sen. rätt bra blev det väl?


senare.

Är irriterad, och räknar till 10. Tråkigt när någon går inte för att förstöra ens dag, och sen lyckas med det. Jag måste gå in, ställa mig i duschen och låta lite ilska rinna av, skulle jag tro. Så blir det. När jag kommer ut är jag kanske lite gladare. Det är tur att det finns bra människor.

Play

playJag har lärt mig att lyssna på Frank nu iallfall (inte
P3-snubben), Bine du kan vara stolt över mig nu, jag gav
den en chans.

Nu har jag bra lust att hoppa någon vecka framåt eller så,
för att..jag har fått för mig att jag vill det bara. Och samtidigt
vill jag bara stanna där jag är, för jag trivs bra såhär. Med
alla dem mina. Förra sommaren var både bäst och sämst.
Den här ska bli bättre, jag ser fram emot den.


Sjukes tös.

Sjukes tös, igen. Var i skolan förut ändå, gjorde matte-nationella. Lyssnar på Lily Allen (knock'em out *heart*). Nu regnar det mest, så jag valde väl en perfekt dag att vara sjuk på.

Den här veckan blir stressig / inte alls. En massa franska-prov och.. Eller förresten. Den kanske inte blir stressigare än så. Men det räcker gott och väl, jag har väl haft ångest för det provet sen jag fick reda på det ungefär. Får jag bara sova ordentligt är det lugnt, jag är helt seg och sånt (tror det kallas sjuk).
Ska tralla iväg och dricka te under en filt framför en film nu


Don't act like it's not happening
As if its impolite
To go and mention your name
Instead you'll just do the same
As they all do, and hope for the bestJag är kär i bilden tror jag.
caridee

Trött

Goddag. Som jag säkert har sagt 200 gånger sedan igår. Igår var skoj då, men jag är trött som en gnu för tillfället. 25 timmar i sträck lyckades jag hålla mig vaken, innan jag gick och lade mig i en och en halv timme. Nu är jag fitt-for-fight igen, det kan du ge dig på! Hade varit i Ullared på dagen, så jag ville mest sova när jag kom ut till friggeråker. 12 timmar senare tog festen slut för min del. Då hade jag hunnit att ramla på en åker och skrapa upp knät, fått ett blåmärke på höften samt förstört mina leggins. Wie, fler roliga kvällar åt folket, och mindre historia-arbete. Vill allra helst bara gå ut och lägga mig i solen en stund, men det finns ingen tid. Ska skriva den här skiten innan jag gör något annat. ("något annat" i det här fallet = sova).

*halv-somnar på tangentbordet*

Jag pratade med Roger förut. Han är fin, jag saknar honom. Just nu helt jätte-mycket. Jag hade så gärna velat lägga mig i soffan och se en film tillsammans med honom nu, men. Hrm. Jag får helt enkelt vänta. Som jag tänker vänta.


Makes Me Wonder *hjärta*. Det är nog så O-Maroon 5 som det kan vara, vilket är kasst. Men låten är bra. Kanske rresten av skivan också för den delen. Men still: det är inte Maroon. Inte riktigt.Goderafton, goderafton
både herre och fru
vi önskar eder alla en fröjdesfull PÅSK

Jösses amalia.
"Du, det är nog en häst som står utanför dörren och gråter."
"Kanske en häst-scout?"
"Ja, precis. Han gråter för att.. ingen vill öppna dörren klocken 5 på morgonen och köpa kakor."

Lisa goes stångad av ett korv-bröd.
"Åhh...korv!"
"Va?"
"Ja, du vet hon den där elaka tanten i Emil i lönneberga som bor på fattighemmet. Som ramlar ner i varg-fällan. Vad heter hon nu igen? A...A..A-nånting?"
"Abedissan?"
"Nej! Krösa-maja? ...Nej, det är inte hon."
"A...Ab..Abdulla?"
"Majsan kanske?"
*lite senare*
"Men, vad heter hon nu då, den där tanten i Emil? Aïssa vet du?"
"Var det inte Kråke-maja?"
"Jag vet! Jag vet! Komondoran!"


3 maj

Gratulerar pappa! (bara sådär i förbifarten)treeee

Igår var en trevlig dag. Jag köpte skor och grejer med Elina.
Vi tog med oss Nännizen ut på äventyr också på kvällen,
på hajk! (På bilderna kan man få en glimt av hur det såg ut).
Chips, dipp och min hemmagjorde billiga skumpa/ budget-
hallonsoda...= en flaska skakat mineralvatten blandat med
hallonsaft. The hell not? "Vi ska på FEST!"

Hrm. I skrivande stund lyckas jag att slänga en riskaka lite
smått åt helvete. Jag och mina armar / händer / rörelser..
Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga om dem längre.Inte om
resten heller för den delen. Jag har varit  uppriktigt glad över
min diagnos i någon vecka nu tror jag. Fram tills idag. Såghejaoss
en massa konstiga saker som jag är arg över och insåg hur
mycket sol det är ute så här års, och hur liten jag är fort-
farande. Du vet att... det här har bara börjat. HnnHG!
Vad saker blir komplicerade nu för tiden. Jag vet inte hur det
ska gå det här.

En lite mer positiv sak var att den påstådda stressen i denna
veckan försvann helt plötsligt.  Eller lite halvt iallafall.


Erik berättar om sin självgående gräsklippare (som heter Lisa):
"Den stannar så fort den kommer emot något, så att den inte
ska råka hyvla över en katt eller något."

fuless?

Arg-dagen

Jag är helt arg, av någon anledning. Den här helgen har inte varit bra, och jag vet inte.. Jag drömde kass grejer inatt. Var ledsen när jag vaknade. Startade dagen med att tvångs-läsa en deprimerade bok som handlade om döden (ska vara utläst till imorgon, jag är klar!). Det gjorde mig inte på ett dugg bättre humör. Veckan som kommer blir förmodligen inget bra heller. 3 dagars stress eller något. Arbeten som ska in och grejer. Vad synd att jag går samhäll, där vi inte gör någonting på dagarna.
All I know is that I don't know nothing
Det/den enda som jag känner för att vara med riktigt mycket just nu befinner sig en herrans massa mil bort. Jag är extremt förvirrad och aggressiv. Det stör mig.. Inte så lite heller.
arg:
AAAGGJRHERRRGGHH.

RSS 2.0